2412 Bryan Front
2412 Bryan Ave
Venice, CA

Located in the Silver Triangle neighborhood of Venice, this complete transformation and addition of a second floor to a 1940s bungalow offers an imaginative alternative to the 'Big Box Modern'.  Opting for highly articulated massing with generous yards and setbacks, the design prioritizes the integration of interior and exterior living spaces.  Giant glass openings bathe the house in clear coastal light and welcome in the lush landscaping.  Natural building materials imbue the house with a warm, vibrant character.  4 covered deck on 2 levels allow for protected enjoyment of Venice's famous sky show and sea breezes.  Behind mature trees, a sail-like louver screen gives the house a distinctive image and shelters a wide deck, which in turn fronts an elevated living/dining space that takes advantage of the house's sculpted roofs with its soaring, pitched ceilings.

With 4 bedrooms and 3 bathrooms in a composition that is at once exuberant and refined, 2412 Bryan is poised to become an artful addition to Venice's legacy for architectural invention.

IMG_1347_pick_edited
IMG_1347_pick_edited
IMG_1350_pick_cropped
IMG_1350_pick_cropped
IMG_E1340_pick
IMG_E1340_pick
DSC06144_pick
DSC06144_pick
IMG_E1284_pick
IMG_E1284_pick