Salt's Cure
7494 Santa Monica Blvd (original location)
West Hollywood, CA

At Salt's Cure, 10-19 Architecture found a kindred entrepreneurial spirit in rising chef Christopher Phelps. Together, we partnered in 2009 to convert a defunct clothing store into a dynamic creative cooking/eating space where Phelps and fellow chef Zak Walters could ply their craft.​  We made use of each element (range hood, exposed electrical conduit, existing brick wall) made available to us under the extremely limited budget.  We enclosed the prep and cooking zone with a redwood counter and made it the visual and social heart of the 40-seat eatery.  Likened to a 'boxing ring' by the restaurant's patrons, the counter/grill dovetailed perfectly with the chefs' hands-on style.  As in an arena, the experience of watching and interacting with the chefs up close around the counter has turned countless customers into devoted fans.

 

A true 'start-up,' Salt's Cure was very much a hand-made and at times, 'self-made' project.   We're proud of our integral role in the restaurant's founding and in its continued success in LA's culinary scene. 

cooking area and seating counter
cooking area and seating counter
counter and prep area
counter and prep area
counter and hood
counter and hood
design rendering
design rendering
opening reception
opening reception