419 Waterview St
Playa del Rey, CA

4 blocks from Dockweiler's Beach and facing a rare tract of nature preserve, 419 Waterview provides 2,950 sf of living space for a family of four.  The floor plan follows a barbell shape, with the main living spaces at front and back connected by a double-height gallery/foyer in the center. This spatial configuration takes advantage of the deep 40' x 150' lot and enables simultaneous front and backyard entertaining while giving the interior a sense of openness and light.  10-19 Architecture provided all design and permits, including Coastal Commission approval.  Construction completed in May 2019.

2_south_DSC05333_pick_2
2_south_DSC05333_pick_2
1_SW_DSC05317_pick
1_SW_DSC05317_pick

FINISHED EXTERIOR

3_SQFT-7580_pick_a
3_SQFT-7580_pick_a

FINISHED EXTERIOR

4_IMG_6861_pick_a
4_IMG_6861_pick_a

FINISHED EXTERIOR

living_DSC05362_pick
living_DSC05362_pick
6_DSC05279_pick
6_DSC05279_pick

LIVING ROOM

7b_Foyer_DSC05344_pick_7b
7b_Foyer_DSC05344_pick_7b
8_SQFT-7708_pick
8_SQFT-7708_pick

LOOKING TOWARD BACK

9_SQFT-7717_kitchen_pick
9_SQFT-7717_kitchen_pick

KITCHEN/DINING

11_cantilever_DSC05350_pick_10
11_cantilever_DSC05350_pick_10